Як укласти плитку? З BauGut — це просто!

   Хочете укласти плитку самостійно, не вдаючись до послуг майстрів? Чудово, дотримуючись наших простих рекомендацій та порад, Ви зможете домогтися позитивного результату, незважаючи ні на що.

    На ринку сухих будівельних матеріалів представлено безліч продуктів, які призначені для підготовки поверхні під укладання облицювання, для приклеювання облицювання і затирання міжплиткових швів.

      Отже, розглянемо докладніше кожен із цих процесів.

   Першою умовою успіху є максимально рівна поверхня. Як тільки Ви переконалися в цьому, сміливо переходьте до наступного етапу, який полягає в ґрунтуванні. Основними завданнями ґрунтовки є зменшення та вирівнювання водопоглинання штукатурки.

  Із цим завданням чудово впорається спеціально розроблена ґрунтовка торгової марки BauGut HTG завдяки своїм глибокопроникним властивостям. Витрата ґрунтовки становить 100-150 г/м кв. (залежно від способу нанесення).

      Наноситься ґрунтовка щіткою або валиком.

      Наступний етап — приклеювання плитки.

      Існує кілька видів плитки, тож важливо зрозуміти, який клей підходить саме для вашої плитки.

   Якщо підготовка основи для облицювання з високим водопоглинанням, керамічною плиткою та облицюванням із низьким водопоглинанням — керамогранітом, не має принципової різниці, то до вибору клейового розчину варто підійти з більшою відповідальністю.

   Особливістю структури керамічної плитки є наявність пор із тильної сторони, що дозволяє використовувати стандартний клейовий розчин BauGut MKL, але за умови, що розмір плитки не більше за 30 × 30 см і розміщення відбувається всередині приміщень. При використанні більших форматів рекомендуємо використовувати клей з підвищеними характеристиками приклеювання BauGut KLF.

     З керамогранітом історія ще складніша, адже він не має пор на тильній стороні, тому й робота з ним має свої особливості. Клей BauGut KLM підходить для цього ідеально завдяки хімічним добавкам у своєму складі. Незважаючи на те, що кожен клей має свої особливості в застосуванні, процес роботи з ним майже не має відмінностей.

    Як тільки Ви визначились із вибором клею, ми можемо приступити безпосередньо до його замішування. Для цього знадобиться відро, чиста вода, інструмент для змішування у вигляді дрилі та вінчика і, звичайно ж, віра у власні сили!

    За допомогою вінчика замішуємо кілька хвилин у відрі клей та воду в потрібних пропорціях до утворення однорідної маси без грудок. Далі чекаємо 5 хв — це час дозрівання клейового розчину, для того щоб усі компоненти вступили в реакцію. Повторно переміщуємо та отримуємо продукт, готовий до використання. Далі переходимо до найцікавішого, а саме — процесу приклеювання. На цьому етапі нам знадобиться кельма та зубчастий шпатель. За допомогою кельми набираємо клей із відра та наносимо на шпатель у необхідній кількості. Шпателем наносимо контактний шар клею на основу, втираючи в поверхню гладкою стороною шпателя. Далі наносимо гребінчастий шар клею на основу, а на зворотну сторону плитки наносимо контактний шар клею і далі приклеюємо її до основи. Важливим моментом в цьому є те, щоб не допустити підсихання гребінчастого шару клею на поверхні основи. Тому гребінчастий шар наносимо поетапно на невелику площу. Для отримання рівних міжплиткових швів використовуємо хрестики потрібної нам умовної ширини. Після успішного закінчення облицювання поверхні плиткою чекаємо 24 год до висихання клею, щоб приступити до процесу затирання швів.

   Завершальний і найважливіший процес затирання відбувається в кілька етапів. Вибирати заповнювач швів рекомендується залежно від ширини міжплиточного шва. Заповнювач BauGut flexfuge краще використовувати у випадку, якщо шов шириною до 8 мм або заповнювач BauGut Elite BS, якщо шов шириною 20 мм.

   Для того щоб підготувати заповнювач, Вам знадобиться знову ж відро, чиста вода, інструмент для замішування, кельма і, звичайно ж, сам заповнювач. Процес приготування заповнювача аналогічний процесу приготування клею. За допомогою вінчика замішуємо кілька хвилин у відрі заповнювач і воду в потрібних пропорціях до утворення однорідної маси без грудок. Далі чекаємо 5 хв — це час дозрівання розчину, для того щоб усі компоненти вступили в реакцію. Повторно перемішуємо й отримуємо продукт, готовий до використання. Нарешті переходимо до завершального процесу затирання міжплиткових швів. За допомогою кельми набираємо заповнювач із відра та наносимо на гумовий шпатель. По діагоналі до сітки шва вдавлюємо заповнювач шпателем у міжплиткові шви. Залишки розчину на плитці прибираємо по діагоналі до сітки шва шпателем. Залишаємо підсохнути на 10-15 хв. Після чого вологою поролоновою губкою формуємо міжплитковий шов круговими рухами. Чистою вологою губкою по діагоналі до сітки міжплиткових швів одним рухом змиваємо залишки розчину. Через 48 годин заповнювач набере всі свої характеристики.

   Вітаємо, Ви подолали нелегкий, але дуже цікавий шлях!